בטיחות בבית
בטיחות בחדרי הבית השונים
לחצן מצוקה
לחצן מצוקה הוא אמצעי בטיחות וביטחון חשוב ביותר מפני שהוא מחובר למוקד שפועל כל ימות השנה ושעות היממה ומספק מענה מיידי במצבי חירום ומצוקה.
כיום הלחצן מגיע בשתי גרסאות: הראשונה והמוכרת ביותר, מכשיר פיזי עם לחצן – אם את או אתה מרגישים מצוקה, אפשר ללחוץ על כפתור ומוקד החירום מקבל קריאה ושולח אמבולנס לביתך. הגרסה השנייה היא חדשה יחסית – שעון חכם, שאליו מזינים את הנתונים והמדדים האישיים שלך. בשעת הצורך אפשר ללחוץ על השעון ואמבולנס נשלח לביתך ובנוסף, המוקד מזהה שיש שינוי חריג בנתונים אלה בהתאם לנתונים שמתקבלים מהשעון. מכשיר נוסף מיועד להתקנה ברכב.
השעון מתאים בעיקר לנשים וגברים ניידים ועצמאיים, אבל הוא גם מאפשר לאתר את מי שעונד אותו ולכן מתאים גם לאנשים עם ירידה קוגניטיבית. המכשיר הקבוע מתאים יותר למי שמוגבלים בתנועה ונמצאים בעיקר בביתם.
מחירי הלחצן והשעון משתנים מחברה לחברה. אפשר לרכוש את השירות באופן פרטי אבל חשוב לדעת שיש יוזמות שונות שיכולות לסייע לכם להשיג את לחצן המצוקה במחיר מוזל. למשל, פרויקט "קהילה תומכת" של משרד הרווחה והרשויות המקומיות שמיועד לכל מי שהגיע או הגיעה לגיל פרישה. בתכנית זו, שכרוכה בהשתתפות עצמית, אפשר לקבל לחצן מצוקה ושירותים נוספים בקהילה כמו אב בית שדואג לתיקונים בבית, עו"ס ופעילויות חברתיות.
איך מממשים את הזכאות: פונים למחלקת הרווחה בעיר או ביישוב בה אתם מתגוררים. מחלקות הרווחה ברשויות המקומיות מציעות לאזרחים ותיקים שמתגוררים בבית שירותים נוספים, לפעמים בשיתוף עמותות ויוזמות מקומיות. כדאי לברר מהם במקום בו אתם מתגוררים.
איך להתכונן למקרי חירום
היערכות מראש למצבי חירום בלתי צפויים שקשורים לבריאותכם ולביטחונכם האישי יכולה להיות מצילת חיים. הנה כמה דברים שאפשר לעשות ממש עכשיו:
- להכין ליד כל מכשיר טלפון בבית רשימת מספרי טלפון חיוניים לשעת חירום.
- להשאיר מפתח כניסה לבית אצל שכנים שאתם סומכים עליהם.
- כשאתם בבית - לא להשאיר את המפתח תקוע במנעול, תמיד לנעול ולהוציא את המפתח.
- להצטייד בלחצן מצוקה או שעון שמחוברים למוקד חירום לסיוע במצבי מצוקה.
- להבטיח שתהיה תאורת חירום.
לקריאה נוספת על היערכות למצבי חירום (רעידת אדמה, מלחמה או שריפה)