אנמיה בהריון
אם את בהריון ועייפה מאוד, יכול להיות שיש לך אנמיה. אנמיה היא תופעה שכיחה בהריון והיא לרוב נובעת ממחסור בברזל, שהוא הכרחי ליצירת ההמוגלובין ואת יתר הרכיבים של התאים האדומים בדם.
סכנות האנמיה
- אנמיה יכולה לגרום לעייפות משמעותית בהריון, עד לקושי בתפקוד היומיומי.
- בשלבי ההריון המתקדמים, האנמיה עלולה להיות מסוכנת, כי היא מעלה את הסיכון לסיבוכים, כולל לידה מוקדמת ומשקל לידה נמוך של העובר.
- אנמיה משמעותית עלולה לגרום להפרעה בהובלת החמצן לעובר ולפגוע בגדילה התקינה שלו.
- נשים שיש להן אנמיה משמעותית, עלולות לסבול מדימום משמעותי בלידה וסיבוכי לידה עד כדי צורך בקבלת דם בלידה עצמה.
- במקרים מסוימים, אנמיה יכולה לגרום גם לדיכאון לאחר הלידה.
אבחון אנמיה
את האנמיה אפשר לאבחן בבדיקת דם (ספירת דם) שבוחנת את רמת ההמוגלובין בדם. אם רמה זו (שבאה לידי ביטוי במספר התאים או בגודל התאים האדומים) נמוכה מהנורמה, היא מעידה על אנמיה.
מהו ההמוגלובין?
מהו ההמוגלובין?
ההמוגלובין הוא החלבון בתאים האדומים שתפקידו להעביר חמצן לרקמות הגוף שלך ושל העובר. רמת המוגלובין נמוכה יכולה להצביע על מחסור בברזל.
אנמיה קשה ומחסור משמעותי בברזל או הפרעות בספיגה
במקרים של אנמיה קשה ושל מחסור משמעותי בברזל, הפרעות בספיגה וכדומה, הרופא או הרופאה המטפלים ישקלו לתת לך עירוי ברזל (תוך ורידי). את העירוי תוכלי לקבל במרפאת האחיות בקופה אליה את שייכת, בהתאם להפניה וההנחיות שהרופא או הרופאה יתנו לך.
מתי מבצעים ספירת דם
רופא או רופאת הנשים המטפלים בך, יפנו אותך לבדיקת ספירת דם כדי לזהות ולטפל באנמיה כבר בתחילת ההריון. בהמשך תקבלי הפניה לבדיקת ספירת דם נוספת, לאחר שבוע 20 ובנוסף, לקראת הלידה הצפויה.
מניעת אנמיה בהריון
כדי למנוע אנמיה, מומלץ להעשיר את התזונה בברזל, B12 ובחומצה פולית (שחשובה בעיקר למניעת מומים בעובר). אפשר לקחת כל תוסף בנפרד ואפשר לבחור בתוספי תזונה משולבים שכוללים ויטמינים אלה. בכל מקרה, חשוב לצרוך את תוספי התזונה לפי ההנחיות הבאות: