הגוף עובר שינויים שונים בתקופה שאחרי הלידה. בזמן שמערכות הגוף מתחילות לחזור לעצמן וגם את מתחילה להתאושש ולהתרגל לחיים החדשים, את יכולה לגלות את התופעות הפיזיות שאחרי הלידה. רובן טבעיות ולא יצריכו טיפול מיוחד. בתקופה זו, כמו בכל תקופה אבל הפעם במיוחד, כדאי להיות קשובה לגוף שלך ואם את מרגישה שמשהו לא תקין, לפנות לייעוץ רפואי.
השינויים שעובר גופך לאחר הלידה:
הרחם: תוך שבועיים מהלידה הרחם בדרך כלל יחזור למקומו הטבעי, בתוך האגן. לאחר 6 שבועות הרחם גם חוזר לגודלו הקודם, הגודל שהיה לפני ההריון.
וסת: אצל 70% מהנשים שלא מניקות הווסת תחזור עד 12 שבועות לאחר לידה. אצל הנשים המניקות לעומת זאת, הביוץ יתעכב והווסת תגיע בממוצע אחרי 6 חודשים. אצל נשים מסוימת הווסת תגיע גם רק אחרי 36 חודשים (שלוש שנים) לאחר הלידה.
השדיים: לאחר יציאת השליה, רמות הפרוגסטרון יורדות ואז מתחיל השלב השני ביצירת חלב שנמשך יומיים עד ארבעה ימים אחרי הלידה. בין יומיים עד חמישה ימים לאחר הלידה החלב ממלא את השדיים והם יהיו גדושים ומלאים בחלב. כדי למנוע תופעות לוואי כמו כאבים וגודש יתר, מומלץ להניק את התינוק או התינוקת לעיתים קרובות.
משקל הגוף: משקל היילוד, השליה, הדם ומי השפיר ביחד הם כ-5.5-4.5 ק"ג. הירידה במשקל לאחר לידה היא הדרגתית ורק 28% מנשים חוזרות למשקל איתו החלו את ההריון, 6 שבועות לאחר הלידה. בהמשך ובמשך כ-6 חודשים אחרי הלידה תתרחש ירידה הדרגתית עד שתחזרי למשקל שאיתו נכנסת להריון.
נשירת שיער: מיד לאחר הלידה את עשויה להרגיש האטה בצמיחת השיער והיא תימשך 3 חודשים בממוצע. בדרך כלל אין סיבה לדאגה ותוך מספר חודשים צמיחת השיער שלך תחזור לקדמותה.
הנקה מונעת כניסה להריון? אז זהו, שלא. אישה שמניקה בהנקה בלעדית (ללא תוספת תמ"ל) יכולה לחוות ביוץ בחצי השנה הראשונה לאחר הלידה. אם את לא מעוניינת בהריון נוסף, כדאי להשתמש באמצעי מניעה. מומלץ להתייעץ עם רופא או רופאה לגבי אמצעי מניעה מתאים שמומלץ עבורך.