מידע

לפי גיל

מעבר למזונות משלימים

27 אוקטובר 2024

  • יכולים לשבת עם תמיכה
  • מחזיקים את הראש באופן יציב
  • מראים סימני סקרנות ונכונות לאכול
  • מקרבים ידיים וחפצים לפה
  • מראים יכולת להעביר מזון בפה מצד לצד ולבלוע
  • רפלקס הוצאת הלשון נעלם

חשוב להדגיש

חשוב להדגיש

כללים להצגת מזונות משלימים

בעבר קראנו להם "מזונות מוצקים" והיום אנחנו קוראים להם "מזונות משלימים", למה? כי המזונות שנתחיל להציע לתינוקות מגיל חצי שנה, ישלימו את התזונה שלהם לצד ההנקה או התמ"ל. אז איך נגיש אותם לתינוקות שלנו בפעם הראשונה? ומה חשוב לדעת לפני שמתחילים?

  • 1
    היכרות והתנסות

    מטרתה העיקרית של החשיפה למזון, היא ההיכרות עם טעמים, מרקמים ומזונות שונים, ופחות לטובת ביסוס ארוחות מלאות. בשלב זה, בשלב זה חשוב לייצר חווית אכילה חיובית לתינוק או לתינוקת, כשהדגש יהיה על גיוון המזון המוצע והאיכות שלו ולא הכמות שהוא או היא יאכלו.

  • 2
    סבלנות

    שלב החשיפה למזונות חדשים יכול לקחת זמן, אל תמהרו. גם אם יהיה צורך להגיש לתינוק או לתינוקת את אותו האוכל או המרקם כמה פעמים, זה תקין והגיוני. זכרו, שגם לנו המבוגרים לא תמיד פשוט להתחבר לטעמים חדשים, ויש טעמים נרכשים, שצריך בשבילם חשיפה חוזרת וסבלנות.

  • 3
    מרקם המזון

    כיום קיימות גישות שונות ומגוונות בנוגע למרקם וצורת המזון שאפשר להציע לתינוקות. כאשר בוחרים לנסות גישה מסוימת, בין אם מדובר במזון טחון למרקם חלק או מזון רך או קשה, שאפשר לתפוס ביד, חשוב מאוד לקחת בחשבון את מוכנות התינוק או התינוקת ואת דרך ההזנה שבה אתם תרגישו בטוחים ונינוחים. ככלל, ההמלצה היא להתקדם עם מרקם המזון המוצע לתינוקות, לפי הגיל והיכולות שלהם. אם בגיל 6 חודשים הם קיבלו מזון במרקם טחון חלק, החל מגיל 7 חודשים מומלץ לעבור למרקם גס יותר של מזון, לדוגמה: ירקות ופירות רכים מעוכים עם מזלג, ירקות ופירות קשים מגורדים בפומפייה, עדשים כתומות מבושלות היטב וכדומה. החל מגיל 9 חודשים, ובהתאם למוכנות התינוק או התינוקת, אפשר להציע מזון מזון רך או קשה בחתיכות קטנות, כאלה שאפשר לתפוס בקצות האצבעות ולהכניס לפה באופן עצמאי.

    מידע חשוב בנושא: האכלה בטוחה למניעת חנק, ממתין לכם כאן

מזונות שצריך להימנע מהם

  • עד גיל שנה, אסור לתת לתינוקות חלב ניגר

  • עד גיל שנה, אסור לתת לתינוקות דבש

שימו לב

שימו לב