איך מודדים חום לתינוקות
מחלות הן חלק מהחיים של כולנו, וסביר שהן יופיעו מפעם לפעם. זה אולי ברור וטבעי, אבל ברגע האמת, כשהילד או הילדה שלך לא מרגישים טוב, זה יכול להלחיץ. אז מה עושים? מתחילים במדידת חום הגוף. חשוב לדעת, שחום גבוה יכול להעיד על מחלה, אבל הוא תסמין ולא המחלה עצמה. למעשה, הוא אחד ממנגנוני ההגנה של הגוף מפני וירוסים וחיידקים.
לקריאה מורחבת על חום הגוף ומה נחשב לחום גבוה
מתי מודדים חום
כדאי למדוד חום כשאתם רואים שלתינוק או לתינוקת יש סימנים שיכולים להעיד על מחלה: עור חם, לחיים סמוקות, אי שקט, ישנוניות, חוסר תיאבון, הקאות, שלשולים.
סוגי מדחומים
אם אתם עומדים בבית המרקחת ולא יודעים באיזה מדחום לבחור, אתם לא לבד. כמו בכל פריט שקונים לטיפול בתינוק או בתינוקת, זו החלטה חשובה ובמיוחד כשיש לה השפעה על אבחון סימן למחלה. גם אם קונים דרך האינטרנט או רוכשים בחנויות אונליין מרחבי העולם, חשוב לבחור במוצר של חברה מוכרת, שיש לו תו תקן רשמי ומאושר.
מדחומים שלא מומלצים לשימוש
- מדחום מוצץ: המדידה היא בפה, תוך כדי מציצת המוצץ, והיא נמשכת כ-30 שניות. המדחום הזה נחשב מאוד לא מדויק, ולכן לא מומלץ להשתמש בו.
- מדבקה למדידת חום במצח: המדבקות מכילות חומרים שמשנים את צבעם בתוך 60-30 שניות אם יש חום. הן נחשבות לא מדויקות, ולכן לא מומלץ להשתמש בהן.
- מדחום כספית: חשוב לדעת שלפני שנים אחדות משרד הבריאות הוציא משימוש את מדחומי הכספית מפני שהם לא בטיחותיים.