חשיבות רכישת מוצרים עם תו תקן
אם תתבוננו במודעות פרסום של מוצרים שונים, תראו לפעמים שמצוין בהן, בגאווה לא מוסתרת, שלמוצר יש תו תקן. בעולם המודרני בו יש היצע עצום של מוצרים שונים, תו התקן הוא דרך מצוינת לדעת שאתם קונים או מקבלים מיד שנייה מוצר שנבדק ונמצא בטיחותי לשימוש. תפקידו של מכון התקנים הישראלי הוא לבצע בדיקות קפדניות ולוודא שהמוצר בטוח לשימוש מבחינות שונות, כדי להימנע ככל האפשר מסכנות שמוצרים לא בטיחותיים יכולים לגרום.
תו תקן הוא למעשה ההוכחה שהמוצר עבר את הבדיקות הקפדניות של מכון התקנים הישראלי. המכון בודק ומוודא שכל מוצר עומד בדרישות התקן, כדי להימנע ככל האפשר מסכנות שונות שמוצרים לא בטיחותיים יכולים לגרום.
מוצרים בייבוא מחו"ל
לכל מוצר יש תקן רשמי. יבואן שרוצה לקבל את התקן הישראלי, חייב לייבא רק מוצרים שעומדים בדרישות התקן. כאשר המוצר עובר את כל הבדיקות בהצלחה הוא מקבל את התקן ועל המוצר אמורה להיות מדבקה עם האותיות ת"י (ראשי תיבות של המילים תקן ישראלי) ואחריהן מספר התקן. לדוגמה, ת"י 681 הוא התקן ללול לתינוק.
הבדיקות שעוברים המוצרים
לול, עריסה, מיטה, בקבוק ומוצץ: כל מוצר עובר את הבדיקות המתאימות ורק לאחר שעמד בהן בהצלחה הוא מקבל את התקן. בין הבדיקות שעוברים המוצרים
בדיקות של מבנה המוצר
הבדיקות בודקות שאין חלקים בולטים או חדים, שהוא יציב (למשל, במקרה של מיטה או עגלה), שאין ברהיט מסוים מרווחים שעלולים לסכן את התינוק או התינוקת.
בדיקות חומרים
כשמדובר במיטה מעץ, ייבדקו תכונות העץ. אם מדובר במוצר ממתכת, תיבדק עמידות הפרזול.
בדיקות רעילות
מוצרים שונים מגיעים עם צבעים שונים וחשוב לבדוק אם הם רעילים.
בדיקות עמידות
הבדיקות בודקות בעיקר עמידות באש, של מזרנים וכיסויי בד.
בדיקה עצמאית שהמוצר עומד בדרישות התקן
אחרי שקנינו מוצר או קיבלנו יד שנייה, חשוב לוודא שיש עליו מדבקה עם פרטי התקן שמציינת שהוא בתוקף ועבר את בדיקות הבטיחות הנדרשות. בנוסף, כדאי לבצע כמה בדיקות והכנות כדי לוודא שהוא בטיחותי:
- הרכבה בהתאם להוראות ההרכבה של היצרן. אם אין לכם את הוראות ההרכבה, חפשו אותן באתר היצרן או היבואן או ברשת האינטרנט.
- הרחקת ניילון ועטיפות פלסטיק: מוצרים מסוימים מגיעים ארוזים ביריעת ניילון או פלסטיק, חומרים שעלולים להיות מסוכנים (סכנת חנק) עבור תינוקות וילדים. לכן, ודאו שהסרתם אותו מהמוצר והרחיקו אותו מהישג ידם של תינוקות וילדים.
- מששו את הריהוט: בדקו שאין פינות חדות, חלקים פגומים, שברים, סדקים, חריצים או חורים, כל מה שאצבעות הילד או הילדה שישהו בתוך הלול, המיטה או העריסה עלולות להיתפס בהם. בדקו שתחתית הרהיט, למשל החלק התחתון של המיטה, מחובר באופן חזק ויציב ולא יכול להתנתק מעצמו.
- בעגלות, או מיטות עם גלגלים, בדקו שיש מעצורים בחלק מהגלגלים ושמנגנון העצירה יציב.
- מזרן: בנוסף לתו תקן, חשוב שתבדקו שגודל המזרן מתאים בדיוק למיטה בה אתם מתכוונים להניח אותם, שלא יהיה גדול ממנה ושלא יהיה קטן ממנה.
סרטון הסברה: שימוש בטוח במוצרים
https://www.youtube.com/watch?v=EvAT4KnUQ7c