איך בוחרים בית חולים
בישראל יש 26 בתי חולים כלליים ו-15 בתי חולים גריאטריים בפריסה ארצית.
בתי חולים כלליים
חולים במחלות חריפות יכולים להתאשפז במחלות גריאטריות, פנימיות, כירורגיות ואחרות בבתי חולים כלליים. הקבלה לבית חולים הכללי תיעשה דרך חדר מיון (מחלקה לרפואה דחופה).
לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי כל אזרח רשאי לקבל שירותי בריאות ואשפוז בכל בתי החולים הכלליים בארץ. במצב חירום יכול להגיע כל אדם לחדר מיון ואם יש צורך באשפוז אז קופת החולים המבטחת תאשר אותו. אם מדובר בהפנייה אלקטיבית לאשפוז אז יש צורך לקבל מקופת החולים טופס 17 – טופס התחייבות מהגורם הרפואי המבטח.
לתשומת לבכם
לתשומת לבכם
פנייה לחדר מיון, אם היא לא מובילה לאשפוז, עלולה להיות כרוכה בהשתתפות עצמית.
הפנייה לבית החולים תיעשה לרוב בעקבות המלצה או הפניה של רופא המשפחה, רופא יועץ או רופא פרטי. אפשר לפנות לבית החולים גם באופן עצמאי, אך אפשרות זו מומלצת פחות.
בחלק מהמצבים תופנו לבית החולים בעקבות בעיה אקוטית כמו התקף לב, אירוע מוחי, תאונה וכדומה. במצבים אחרים, תופנו לבית החולים על ידי הרופא המטפל להשלמת בירור או אבחון של בעיה רפואית.
שימו לב: אם רופא או רופאה המליצו לכם לעבור אבחון או טיפול בבית חולים, מומלץ להתייעץ איתם לגבי בית החולים המתאים ביותר עבור המצב הרפואי הספציפי בו אתם נמצאים.
שירותי גריאטריה בבתי חולים כלליים
בבתי חולים כלליים ניתן גם שירותי גריאטריה במסגרות שונות: מחלקות פנימיות גריאטריות, שיקום גריאטרי או במסגרת יחידה גריאטרית.
בכמה בתי חולים כלליים בארץ מועסקים רופאים גריאטריים מומחים גם במחלקות פנימיות. רופאים אלה מתמחים בטיפול במחלות חריפות תוך מתן דגש לתסמינים האופייניים לגיל השלישי.
בשנים אחרונות התרחב השירות הגריאטרי בבתי החולים הכלליים גם לצוות הסיעודי. בעקבות זאת, אפשר לקבל שירות ייעודי לגיל המבוגר גם בחדרי מיון ובמחלקות כירורגיות ואורתופדיות בידי חברי צוות שעברו הכשרה בתחום הגריאטרי.
בתי חולים גריאטריים
בתי חולים גריאטריים נותנים מענה לצורך באשפוז ממושך במסגרת מחלקות להנשמה כרונית, לטיפול סיעוד מורכב ופליאטיבי (הוספיס).
בחלק מבתי החולים אפשר לעבור ישירות מחדר המיון לאשפוז בבית החולים הגריאטרי.
אשפוז בבתי חולים הגריאטריים ייקבע לפי המצב הבריאותי וההסכמים עם הקופה המבטחת.
כמובן, קופת החולים תתחשב ברצונכם וברצון בני המשפחה בבחירת בית החולים להמשך הטיפול.
מדדים לבחירת בתי חולים
השירות הגריאטרי בבתי החולים הכלליים נבדק במסגרת בקרות משרד הבריאות. דוחות הבקרה נמצאים באתר ופתוחים לקהל הרחב בקישורים הבאים:
כלי הבקרה בתחום הגריאטריה גם הם שקופים לציבור. במסגרת שיפור השירות כלי הבקרה מתעדכנים כעת, ולאחר שיעודכנו יועלו מחדש לאתר.
בנוסף, משרד הבריאות מפרסם אחת לשנה מדדי איכות להערכת השירות בבתי החולים. מדדי האיכות מחולקים לנושאים שונים ומבוססים על קריטריונים בינלאומיים של WHO.