נהיגה לאחר אבחון בדמנציה
גברים ונשים בגיל השלישי שמאובחנים בדמנציה ושנהגו במשך כל חייהם הבוגרים עלולים להתקשות או לא להשלים עם ירידה ביכולת ההתמצאות וביכולת השיפוט שלהם. כבני ובנות משפחה המטפלים בהם ודואגים להם חשוב שתדעו שלדמנציה עלולה להיות השפעה ניכרת על יכולת וכישורי הנהיגה.
ברגע שאתם מזהים שהנהיגה של בן או בת המשפחה המאובחנים בדמנציה נעשית מסוכנת, עליכם להגביל מיד את הגישה למכונית, כדי למנוע סכנה להם ולאחרים.
סימנים ראשונים המעידים על ירידה ביכולות הנהיגה:
-
עבירות תנועה
-
תאונות קלות וחמורות
-
תגובות איטיות או לא מתאימות
-
הארכת יעד הנסיעה שלא לצורך
-
אי הגעה ליעד
אם הבחנתם בסימנים אלו אצל בן או בת משפחה שאובחנו בדמנציה, מומלץ להתייעץ עם הצוות הרפואי שמלווה אתכם ובהתאם להמלצתם להחליט על הפסקת הנהיגה. בנוסף, עליכם לעדכן את משרד הרישוי, אם בן או בת המשפחה שלכם לא יכולים לעשות זאת בעצמם.
לפי החוק, הרופא או הרופאה המטפלים (כמו גם אנשי מקצוע אחרים) מחויבים לדווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים במשרד הבריאות על מטופלים שעלולים לסכן את עצמם או אחרים בזמן נהיגה. בעקבות הדיווח, המכון הרפואי ישקול אם להזמין את האדם שעליו דווח לבדיקת כשירות נהיגה.
אפשר לעבור בדיקה להערכה ולשיקום נהיגה במכוני ריפוי בעיסוק. ההערכה נעשית בידי מרפאים ומרפאות בעיסוק שיש להם מיומנות בתחום. הבדיקה כוללת מבחנים במכון, בדיקה בסימולטור ומבחן נהיגה בכביש. האבחון יסייע לרופא או לרופאה לקבל החלטה. כמו כן, האבחון יעזור לכם לבשר את הבשורה ולבן או בת המשפחה שלכם ולהתמודד איתה.
בשלבים מוקדמים, אפשר לקבל הפניה למכון שיקום נהיגה בקהילה.
חשוב שתדעו
חשוב שתדעו
הבדיקה לא כלולה בסל הבריאות.