מידע

לפי גיל

המדריך להנקה: דגשים ותנוחות שחשוב להכיר

12 ספטמבר 2024

כל ההתחלות (יכולות להיות) מאתגרות

הימים והשבועות הראשונים של ההנקה מהווים חלון הזדמנויות משמעותי ביותר ליצירת תנאים לביסוס הנקה, ייצור חלב וכמות חלב שמותאמים לתינוק או לתינוקת, וגם יצירת חיבור נכון בינך לבינו או בינה. זה לא תמיד קל, אבל היי, כל ההתחלות יכולות להיות מאתגרות. להנקה מוצלחת יש משתנים רבים שהיא תלויה בהם, והעיקריים שבהם הם:

  • חיבור (הצמדה) לשד

  • פינוי יעיל של החלב

  • תכיפות

  • שהות משותפת

צעדים ראשונים להנקה נכונה

לכל אישה יש את ההעדפות האישיות שלה ואת האתגרים והאילוצים הפיזיים שלה. מדובר בתהליך של ניסוי ותהייה - מה נוח לך ומה עוזר לתינוק או לתינוקת שלך לינוק. בכתבה הבאה נפרט את תנוחות ההנקה האפשריות, שיסייעו לכם ביצירת חיבור נכון ויעיל לשד, ויאפשרו לך לבחון ולבחור את התנוחות המתאימות ביותר עבורכם.

בחרי מקום ותנוחות שיאפשרו לך ולתינוק או התינוקת שלך האכלה נינוחה ורגועה.

יש נשים שכרית יכולה להקל עליהן להתמקם בתנוחת ההנקה. תוכלי להשתמש בכרית הנקה או בכל כרית שיש לך בבית. במידה ואת משתמשת בכרית, כיווני אותה כך שיהיה לך נוח. ברוב המקרים, מטרת הכרית היא לתמוך בזרועות שלך, במרפקים, ולעיתים גם בראשו של התינוק.

זכרי לקרב את התינוק או התינוקת אלייך ולא להתכופף לכיוונם, זה ימנע ממך כאבי גב מיותרים. מומלץ לתמוך גם בגב באמצעות כרית נוספת.

נשים רבות מוצאות שהנחת כפות הרגליים על שרפרף נמוך, או ערימת ספרים מספקים להן תחושת יציבות וביטחון רב יותר בהחזקת התינוקות. למי שנוח ומתאים, יכולה גם לשבת ישיבה מזרחית על ספה, מיטה או משטח נוח אחר.

לכל אמא מבנה, צורת שד ומיקום פטמה שונים. על מנת לקדם את האפשרות שהתינוק או התינוקת שלך יתחברו באופן יעיל לשד, חשוב להביא אותם להצמדה טובה כמתואר בהמשך הכתבה.

התנוחה הביולוגית

תנוחת המעבר

התנוחה הקלאסית

תנוחת הקואלה

תנוחת הפוטבול

הנקה בשכיבה על הצד