מידע

לפי גיל

מחלות כרוניות

27 אוקטובר 2024

עצות לעזרה בהתמודדות

הורים לילדים וילדות המתמודדים עם מחלה כרונית יכולים לסייע ולתמוך במספר דרכים:

  • 1
    איסוף מידע

    כדאי לקרוא וללמוד אודות המחלה, התסמינים, הטיפולים האפשריים ותופעות הלוואי שלהם. אם נשארו שאלות והתלבטויות, אפשר לפנות באופן מסודר לצוות הרפואי המטפל ולבקש מידע נוסף.

  • 2
    תקשורת פתוחה

    חשוב להקפיד על שיח פתוח ותקשורת טובה עם הילד או הילדה. מומלץ לדבר על המחלה עם כל בני המשפחה הקרובים, להסביר לילדים שמתמודדים עם המחלה שאתם לא תמיד יודעים איך הם מרגישים ולבקש שישתפו כמה שיותר.

  • 3
    שיתוף בתהליך הטיפולי

    מומלץ שהורים ישתפו את הילד או הילדה בכל הנוגע לטיפול וגם בקבלת החלטות חשובות הנוגעות למחלה, יתנו להם להביע את רצונם האישי ויתמכו בהחלטות שלהם - כמובן שיש להתייחס להנחיה זו בהתאם לגיל, וכשמדובר בגיל צעיר יש להנגיש את המידע בהתאם. אם יש חוסר שיתוף פעולה והתנגדות מצד הילד או הילדה, כדאי לנסות להבין את הסיבות, להסביר בסבלנות על חשיבות הטיפול, ובעת הצורך - להיעזר בצוות המקצועי.

  • 4
    שמירה על שגרה

    כדאי להקפיד ולנהל שגרת חיים רגילה ככל האפשר, לשדר שאפשר לחיות חיים מלאים לצד המחלה, לתת עצמאות ותחושה של מסוגלות ולשים דגש על החוזקות של הילד או הילדה כדי להעצים ולחזק. כשהם בוגרים מספיק, אפשר ללמד אותם ליטול לבד תרופה או להזריק זריקה, להנחות מה מותר ומה אסור ולאפשר לצאת מהבית.

  • 5
    ניהול נכון של המחלה

    התמודדות עם מחלה כרונית כוללת הרבה ענייני בירוקרטיה והתעסקות בעניינים רפואיים. נסו להקפיד על ניהול נכון של הזמן, לשלב בין עבודה לעניינים אישיים ולהפעיל גם את המשפחה הקרובה כדי שיעזרו במשימות השונות.

חשוב לדעת

חשוב לדעת