מידע

לפי גיל

תרכובות מזון לתינוקות עד גיל שנה

27 אוקטובר 2024

שימי לב

שימי לב

דגשים להכנת תרכובת מזון לתינוקות

  • 1
    קופסת התמ"ל ואחסונה

    • קנו את קופסת התמ"ל ממקום מוכר, שיש לו רישיון עסק.
    • לפני השימוש הראשון ודאו שהקופסה לא פגומה, דולפת, חלודה או פגת תוקף. אם יש לכם חשד אפילו קטן, הימנעו משימוש בתוכן הקופסה.
    • אחסנו את קופסת התמ"ל במקום קריר ויבש וסגרו אותה לפי הוראות היצרן.
    • הימנעו משימוש באבקה מקופסה שנשארה הרבה זמן בחום או ברכב.
    • שימו לב להוראות היצרן, שמופיעות על הקופסה, למשל: כמה זמן אפשר להשתמש בתמ"ל מרגע פתיחת הקופסה.

  • 2
    ציוד להכנת תמ"ל

    • השתמשו בבקבוקים מפלסטיק (ללא BPA) או זכוכית ופטמות בלי קרעים, סדקים או שריטות.
    • החליפו ציוד בלוי או פגום.
    • השתמשו להכנת התרכובת רק בכפית המידה הייעודית שמגיעה בקופסאות התמ"ל.

    למידע נוסף על בקבוקים ופטמות לבקבוקים

  • 3
    סביבת העבודה להכנת התמ"ל

    • הכינו את התמ"ל על משטח עבודה נקי במטבח.
    • לפני תחילת ההכנה רחצו היטב את הידיים במים חמים ובסבון, ונגבו היטב במגבת נקייה.

  • 4
    ניקוי הבקבוקים והציוד

    • יש לנקות את הבקבוקים אחרי כל האכלה.
    • נקו היטב את הבקבוקים, הפטמות, המכסים והטבעות. שטפו את כל הכלים שמשמשים להכנת התמ"ל עם מברשות ניקוי מיוחדות, מים חמים וסבון או במדיח בטמפרטורה של 65 מעלות ומעלה ובהתאם להוראות היצרן.
    • ודאו שהפטמות לא סתומות, ושהחורים בהן פתוחים, על ידי העברת מים נקיים דרכם.
    • עיקור (סטריליזציה): אחרי השטיפה, הרתיחו את הבקבוקים והפטמות בסיר כשהם מכוסים במים חמים, במשך חמש דקות או במכשיר סטריליזציה (סטריליזטור) לפי הוראות השימוש.
    • הוציאו את הבקבוקים מהמים הרותחים, וייבשו אותם באוויר בתנאים סטריליים כדי למנוע זיהום.
    • חשוב להימנע מייבוש בקבוקים עם מגבת מטבח או כל מגבת אחרת משומשת, אלא אך ורק במגבת נקייה לאחר כביסה, שלא הייתה עדיין בשימוש.
    • בקבוקים שמשמשים להאכלה בתרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל) צריך לעקר עד גיל שנה.
    • חשוב לדעת שסטריליזציה לא פוטרת מניקיון יסודי - היא בנוסף אליו.

  • 5
    מים רתוחים

    לטובת הכנת תמ"ל, תוכלו להשתמש במי ברז קרים, במים מינרליים או במים ממתקנים שיש להם תו תקן ישראלי ומתוחזקים לפי הוראות היצרן, ולאחר הרתחה. נדגיש: חובה להרתיח את כל סוגי המים במשך שתי דקות רצופות במיכל מכוסה (קומקום).

    אם בחרתם להשתמש במים מינרליים, ודאו שהם נקנו בבית עסק שיש לו רישיון למכירת מזון. שימו לב לתאריך התוקף שלהם, ואחסנו אותם לפי הוראות היצרן. מומלץ להימנע מלרכוש בקבוקי מים ממקומות בהם הבקבוקים נחשפים לחום ולקרינת שמש במשך זמן ממושך. הימנעו מלהשאיר את הקומקום או את המיכל שמשמש להרתחה פתוח, וקררו את המים עד לטמפרטורת החדר.

  • 6
    הטיפול בכפית, בכלי המדידה ובמחלק המנות

    • השתמשו רק בכפית המדידה שמצורפת לאריזת התמ"ל.
    • לפני כל שימוש בכפית, ודאו שהיא יבשה לגמרי.
    • הימנעו מלהחזיר את הכפית לקופסה לאחר השימוש.
    • רחצו את הכפית ואת מחלקי המנות במים חמים ובסבון וייבשו באוויר לפני שימוש חוזר.

  • 7
    ערבוב התמ"ל

    • ערבבו את אבקת התמ"ל במים לפי ההוראות של היצרן.
    • הרכיבו את הפטמה, נערו היטב ותנו לתינוק או התינוקת שלכם רק אחרי שהרגשתם את חום התרכובת על גב כף היד.

  • 8
    הגשת התמ"ל

    • תנו לתינוק או לתינוקת שלכם את התמ"ל המוכן מיד כשסיימתם להכין אותו.
    • תמ"ל מוכן יכול להישאר בטמפרטורת החדר עד שעה אחת. השתדלו לסיים בשעה זו את ההזנה.
    • תמ"ל מוכן שחומם - לא ניתן להחזיר למקרר או לצרוך לאחר למעלה משעה.
    • הימנעו משימוש בתמ"ל מוכן מעבר לזמנים ולתנאים הכתובים בעמוד זה.

  • 9
    חימום התמ"ל

    • אם צריך, אפשר לחמם תמ"ל מוכן. שימו את הבקבוק או הכלי שבו מוכן התמ"ל בתוך כלי נוסף עם מים חמים או במחמם בקבוקים, עד 15 דקות.
    • הימנעו מלחמם תמ"ל במיקרוגל מחשש לכוויות.
    • בכל מקרה, חשוב לבדוק את טמפרטורת הנוזל לפני שמאכילים את התינוק או התינוקת לאכול. נבדוק את הטמפרטורה על ידי טפטוף הנוזל על היד שלנו וכך נבדוק שהוא לא חם מדי.

  • 10
    שאריות תמ"ל

    בסוף הארוחה, זרקו כל שארית שנשארה בבקבוק, שטפו שטיפה ראשונית ונקו את הבקבוקים. הימנעו משימוש בשאריות במועד מאוחר יותר.

  • 11
    הכנת תמ"ל מחוץ לבית

    כדי להאכיל תינוק או תינוקת בתמ"ל מחוץ לבית, מהלו את האבקה במים רתוחים ומקוררים מיד לפני ההגשה.

  • 12
    תאריך התפוגה של אבקת התמ"ל

    • הימנעו משימוש באבקת תמ"ל אחרי תאריך התפוגה שעל האריזה.
    • פעלו לפי הוראות היצרן לגבי תאריך התפוגה ופרק הזמן שמותר לשימוש אחרי פתיחת הקופסה.

חשוב לדעת

חשוב לדעת