מניעת עישון פסיבי
יכול להיות שאתם או הסובבים אתכם מעשנים, ויכול להיות שלא. כך או כך, חשוב שתדעו שחשיפה של תינוקות לעשן מעלה את הסיכון למוות בעריסה. בנוסף, ילדים שנחשפים לעשן סובלים יותר משיעול, דלקות אוזניים, אסתמה, ברונכיט ודלקות ריאות. החשיפה לעשן גם מגבירה את הסיכון ללקות בסרטן ריאות ובמחלות לב בהמשך החיים. במילים אחרות, חשוב לשמור על הילדים מפני שאיפת עשן וחשיפה לחומרי עישון.
כך תשמרו על אוויר נקי מעישון
אם אתם מעשנים בעצמכם, אתם ודאי לא רוצים שהילדים שלכם יסבלו מזה - הנה כמה דרכים לשמור על אוויר נקי:
-
1להימנע מעישון בקרבת הילדים
אל תאפשרו עישון סיגריות או תחליפים מכל סוג שהוא (סיגריות, סיגריות אלקטרוניות, סיגרים, נרגילות וכדומה) ליד הילדים שלכם. זה נכון לגבי כל מי שמטפלים בהם או שנמצאים בקרבתם, כולל סבא וסבתא, שכנים, מטפלת או בייביסיטר.
-
2להימנע מעישון בכל הבית
עשן וחומרי עישון יכולים להישאר בחדר למשך שעות ולעבור מחדר לחדר דרך פתחים וסדקים, חלונות ואפילו מתחת לדלת. גם אם מעשנים רק במרפסת, בחדר האמבטיה, או אפילו רק בחדר המדרגות – העשן יכול להגיע אל הילדים. פתיחת חלון או שימוש במטהרי אוויר לא יכולים למנוע את כניסת העשן. לכן, חשוב להימנע מעישון בכל חדרי הבית.
-
3להימנע ממקומות שמעשנים בהם
כשיוצאים מהבית שימו לב לא לשהות עם הילדים במקומות שמעשנים בהם, למשל בתחנות אוטובוס, ליד השער של המשפחתון או המעון, או בגן השעשועים השכונתי (וכן, זכותכם לבקש שאחרים לא יעשנו שם, החוק לצידכם).
-
4להחליף בגדים
אם מישהו בבית מעשן או מעשנת – חשוב להחליף את הבגדים לפני שמתקרבים לילדים, מפני שחומרי העישון מכילים כימיקלים רעילים הנספגים בבגדים.
-
5לא לעשן ברכב
גם ברכב המשפחתי צריך להימנע מעישון, כי חומרי העישון נספגים בריפוד.
ואולי זאת בכלל הזדמנות... כשאנחנו הופכים להורים הכול משתנה, גם אנחנו. מה שהיה חשוב לנו פעם, מפנה את מקומו למה שחשוב לנו היום. אם אתם או אדם אחר בבית רוצים להפסיק לעשן ולהתחיל לחיות בריא יותר – יש הרבה דרכים ושיטות כדי לעשות את זה.
מקום טוב להתחיל בו הוא מוקד הגמילה הטלפוני של משרד הבריאות בטלפון 6800*.
אפשר גם לפנות לסדנאות להפסקת עישון, שניתנות על ידי כל קופות החולים – ללא עלות.