הכנת חדר בטוח לתינוקות
תינוק או תינוקת חדשים עומדים להגיע הביתה ועבור הורים רבים, החלק של הכנת חדר התינוק, מרגש במיוחד. אפשר לשוטט בין חנויות ואתרי אינטרנט כדי לבחור את הפריטים לחדר, מהמיטה ועד הקישוטים. אפשר להכין רשימה של פריטים שצריכים להיות בחדר התינוק ולקבל החלטות לגבי עיצוב החדר והצבעים, אבל לפני הכל, כדאי להקדיש תשומת לב לנושא החשוב ביותר: הבטיחות.
הקפדה על הכללים הבאים תהפוך את החדר לבטוח ונוח עבור התינוק או התינוקת שלנו.
תו תקן
בכל בחירה של כל מוצר לחדר (מיטה, מזרן, אביזרים) חשוב לבדוק ולוודא שיש לו תו תקן ישראלי. כאשר יש למוצרים תו תקן, זה אומר שהם עברו בדיקות בטיחות.
בחירת מיקום המיטה
כדאי שמיטת בנכם או בתכם תהיה בחדר שלכם לפחות עד גיל חצי שנה, ועדיף עד גיל שנה. לפי מחקרים, שינה בחדר ההורים (אך לא באותה המיטה) מפחיתה את הסיכון למוות בעריסה. אפשרות נוספת היא עריסה שיש לה דופן פתוחה שמתחברת לצד המיטה של אחד ההורים (sidecar) ומאפשרת טיפול בלילה מבלי לצאת מהמיטה – ועדיין לשמור על בטיחות השינה של התינוק או התינוקת.
חימום וקירור חדר התינוקות
האמצעים הבטוחים ביותר לחימום החדר הם רדיאטור או מזגן, ולקירור - מזגן ומאוורר. חשוב להשאיר חלון מעט פתוח לאוורור החדר ולא להפעיל את אמצעי החימום או הקירור ישירות מול התינוקות.
מומלץ לקרוא כל מה שצריך לדעת על קירור וחימום חדר התינוקות
המיטה
- מיקום המיטה: אם בחרתם במיטה נפרדת ולא בעריסה נצמדת – עדיף למקם אותה ליד קיר פנימי בבית, שם פחות קר, באזור מואר ומאוורר.
- דופן סגורה: כדי למנוע נפילות משאירים את דופן המיטה סגורה תמיד ונועלים את גלגלי המיטה.
- סידור המיטה: כל מה שצריך שיהיה במיטה זה סדין מהודק היטב ושמיכה. כדי לשמור על סביבת שינה בטוחה אל תשאירו במיטה כריות, צעצועים, בובות, נחשוש, מגן ראש או מגן מיטה. כדאי להימנע גם מלהניח בלון ליד המיטה, כדי שלא יתפוצץ ויגרום לבהלה.
- בלי חוטים וכבלים: חשוב מאוד לשים לב שאין חוטים, כבלים או חבלים (למשל של וילונות) קרוב לעריסה או למיטה כדי שלא יקרה מצב שהתינוק או התינוקת יסתבכו בהם בטעות.
החתלה
כדאי להכין בחדר מקום החתלה נוח, שבו מרוכז כל הציוד הנדרש להחתלה. כאשר כל הנדרש נמצא בהישג יד, פעולת ההחתלה פשוטה יותר ואין צורך להסיר את היד מהתינוק או התינוקת - פעולה שעלולה להוביל לנפילה. כדי למנוע נפילות, אף מומלץ לחתל על הרצפה.