החתלה בטוחה - שלב אחרי שלב
החתלה יכולה להלחיץ קצת בהתחלה, בייחוד אם אתם הורים טריים וזו הפעם הראשונה שאתם צריכים לחתל את התינוק או התינוקת שלכם. יכול להיות שיהיו לכם שאלות כמו: איך גם לשמור עליהם שלא יפלו וגם להביא חיתול נקי? לאיזה כיוון לנגב? האם צריך ומתי לשים משחה לתפרחת חיתולים? הרבה שאלות ותהיות. אבל אחרי שמתאמנים קצת, ההחתלה הופכת להיות פשוטה ויכולה להפוך לזמן כיפי של בניית הקשר עם התינוק או התינוקת בצד השמירה על הבטיחות. כדי שכל זה יקרה כדאי לדעת כמה דברים על החתלה ולהקפיד על כללים שעם הזמן יהפכו להרגל ושגרה.
כל מה שחשוב לדעת על החתלה
- החתלה במקום נוח ובטוח: כדאי לחתל על גבי משטח ישר ומרופד עם מגן ראש. שידת החתלה מתאימה מהבחינה הזאת גם לתינוק או לתינוקת, אבל גם בשביל ההורים – כדי שלא תצטרכו להתכופף בכל החתלה ולסיים עם גב כואב. אפשרות אחרת שיכולה להתאים ומומלצת על ידי ארגון הבטיחות "בטרם", היא לחתל על הרצפה, וכך למנוע נפילות.
- הכנת הציוד בהישג יד: כדי לוודא שלא נתרחק בזמן ההחתלה אפילו לרגע (לכולנו יש זמנים של עייפות או חוסר תשומת לב), נכין מראש את כל הציוד להחתלה במקום אחד ובהישג יד, למשל על שידת ההחתלה או במגירה העליונה שבה: חיתולים, מטליות לחות או מגבונים, משחה נגד תפרחת חיתולים ובגדים נקיים להחלפה.
- שמירה על הבטיחות: חשוב מאוד לא להוריד את היד מהתינוק או התינוקת, במהלך ההחתלה.
- תפרחת חיתולים: תפרחת חיתולים נראית כמו צבע אדמדם או פריחה סביב איבר המין או פי הטבעת, והיא נגרמת ממגע ממושך של העור עם הרטיבות שבחיתול. הפריחה גורמת לאי נוחות ואפילו לכאב. כדי להימנע ממנה כדאי להחליף 6–8 חיתולים ביום, בכל פעם שיש קקי או שהחיתול ספוג בפיפי, ואם מתפתחת תפרחת חיתולים, לשטוף במים וסבון ובמידת הצורך, למרוח משחה ייעודית. יש משחות שומניות (למשל משחת קלנדולה) ויש משחות לבנות. אם המשחה לא מועילה כדאי לפנות לרופא או לרופאה של התינוק או התינוקת.
- בניית הקשר והנאה: זמן ההחתלה יכול לספק רגעים יומיומיים משותפים של כיף – אפשר להסתכל לתינוק או לתינוקת בעיניים, לחייך אליהם, לדגדג, ללטף, לדבר ולשיר.